Pokliči nas : +386 (0) 41 670 879

TESTENINE S PEČENIM PARADIŽNIKOM IN PAPRIKO

  

To je recept za vse, ki obožujete testenine z zelenjavo. Če v toplih poletnih večerih ne boste imeli ideje, kaj skuhati, je lahko ta zelenjavno-testeninski krožnik odlična lahka večerja, h kateri pa se še posebej prileže kozarček rdečega.
Sestavine za 4 osebe:
400 g Šili ozkih jajčnih rezancev (tagliatel)
500 g svežega paradižnika
2 veliki rdeči in 2 zeleni papriki
2 stroka česna
4 žlice olivnega olja
sol, poper
listi sveže bazilike
peperončino po želji

Priprava:
V velikem loncu zavremo rahlo osoljeno vodo, kjer bomo skuhali testenine.
Nato v ponvi na 2 žlicah olivnega olja in česnu prepražimo narezano papriko in paradižnik, po želji še peperončino. Po okusu začinimo. V vreli vodi (5l) skuhamo tagliatele. Ko so še trde na ugriz (al dente), jih odcedimo in umešamo k zelenjavi. Dodamo še dve žlici olivnega olja, dobro premešamo in dodamo liste sveže bazilike. Takoj postrežemo z nastrganim parmezanom.
Čas priprave: 15 min

slika 2

Z nadaljno uporabo spletnega mesta se strinjate z našimi spletnimi piškotki. Več informacij

Zaradi optimalnega brskanja so aktivirani piškotki. Če nadaljujete brskanje po spletnem mestu sprejemate splošne pogoje piškotkov tega spletnega mesta.

Zapri