Tagliatelle s piščancem in rdečo papriko v omaki



Za 4 osebe :
500 g piščančjih prsi        peteršilj
4 večje rdeče paprike      1 majhen čili ( po želji)
sol, poper                      oljčno olje, paradižnikova mezga
rdeča paprika v prahu      400 g jajčnih Šili tagliatel  
česen v prahu               1 večja čebula

Priprava:
Piščanec narežemo na koščke, ga dobro začinimo in 5 min pražimo na olivnem olju in čebuli. Dodamo narezano rdečo papriko, žličko česna v prahu, žličko paradižnikove mezge ter čili (če želimo pekoč okus.). Vse skupaj zalijemo in dobrih 20 min lepo počasi dušimo. Ponev naj bo zaprta s pokrovko. Po potrebi dodajamo vodo. Ko je omaka pripravljena, jo še malo zgostimo, čez posujemo nasekljan peteršilj in popramo.
V drugem loncu skuhamo tagliatelle in ko so še malo trde na ugriz jih dodamo k omaki. Pustimo, da se okusi povežejo ter čisto na koncu čez naribamo še parmezan