Špageti po Toskansko

Okus, za katerega upamo trditi, da vas bo ponesel naravnost v Toskano. Pa še tako lahek je za pripravo in gotov v izredno hitrem času! ( 5 min priprave + 10 min kuhanja )

Sestavine za 4 osebe 

400 g Šili špagetov
5 žlic oljčnega olja
1 paket oz. dobri dve do 3 pesti suhih paradižnikov
( Če imate suhe paradižnike vložene v olivnem olju, jih uporabite malce manj )
( Če nimate suhega paradižnika, uporabite češnjevega )
4-5 strokov česna
Rdeča čebula
Pest listov bazilike
Velika vejica peteršilja
Parmezan Grana Padano

Priprava
Posebnost tega recepta je, da se špageti kuhajo v isti ponvi, kjer bomo tudi pripravljali omako. Kuhali se bodo torej skupaj z drugimi sestavinami, zato potrebujemo malce višjo in dovolj veliko ponev. Vanjo položimo 400 g špagetov.
Sesekljamo manjšo čebulo, stroke česna, baziliko, peteršilj in suhe paradižnike ter vse to damo k špagetom. Olje pustimo za na konec. Čez špagete posujemo malo soli in popra, potem pa vlijemo ravno toliko vode, da le-ta prekrije špagete. Vode naj ne bo preveč, saj je mora večina izpareti, vendar pa je naj bo vseeno zadosti, da se bodo špageti lahko skuhali. Ko voda v ponvi zavre, malce zmanjšamo temperaturo in pustimo, da se vse skupaj kuha in da se okusi premešajo.
Pazite, da bodo špageti kuhani al dente. Vmes malo premešajte. Ko bo omaka že bolj gosta in bodo sestavine že večino vode vsrkale vase, prelijemo čez špagete še oljčno olje. Nastala bo omamno dobra omaka, ki pa ji s parmezanom, ki ga na koncu naribamo v ponev, dodamo še piko na i.

Čas priprave: 15 min

DSC_0013