Pokliči nas : +386 (0) 41 670 879

REZANCI S PIŠČANCEM IN PRAPRIKO V OMAKI

  

Sestavine za 4 osebe
400 g Šili jajčnih širokih rezancev
500 g piščančjih prsi
20 g masla
2 žlici olivnega olja
1 srednje velika čebula
1dl belega vina
1,5 dl sladke smetane
jušna osnova
3 zelene paprike
timijan, sol, beli poper
peteršilj
Priprava
V težki ponvi na mešanici masla in olja prepražimo čebulo, dodamo na manjše rezine narezane piščančje prsi in mešamo tako dolgo, da se osuši mesni sok. Po okusu začinimo in dodamo na trakove narezano zeleno papriko. Dobro premešamo in prilijemo vino, smetano ter toliko juhe, da je omaka primerno gosta. Počasi kuhamo 20 do 25 minut.
Medtem v vreli rahlo osoljeni vodi (5L) skuhamo široke rezance. Ko so še trdi na ugriz, jih odcedimo in stresemo v servirno skledo. Čeznje prelijemo omako, okrasimo s peteršiljem in ponudimo.

Nasvet za še malo bolj poseben okus: Namesto Šili jajčnih širokih rezancev lahko uporabite Šili široke rezance s kurkumo, ki se prav tako odlično podajo k tej omaki.
Dober tek!

Slika 3

Z nadaljno uporabo spletnega mesta se strinjate z našimi spletnimi piškotki. Več informacij

Zaradi optimalnega brskanja so aktivirani piškotki. Če nadaljujete brskanje po spletnem mestu sprejemate splošne pogoje piškotkov tega spletnega mesta.

Zapri