TAGLIATELLE V ODLIČNI ZELENJAVNI OMAKI

To je recept za vse, ki obožujete testenine z zelenjavo. Če v toplih poletnih večerih ne boste imeli ideje, kaj skuhati, je ta zelenjavno testeninski krožnik odlična rešitev, saj je lahek za pripravo in tudi lahek za prebavo.
Zraven si privoščite kozarček rdečega.

Sestavine za 4 osebe:
400 g Šili navadnih tagliatel
1 manjša čebula
500 g svežega paradižnika
2 veliki rdeči in 2 zeleni papriki
2 stroka česna
4 žlice olivnega olja
sol, poper
listi sveže bazilike
1 majhen čili ( po želji )

Priprava:
V velikem loncu zavremo osoljeno vodo, kjer bomo skuhali testenine.
Zelenjavo narežemo na manjše koščke. Nato v ponvi na 2 žlicah olivnega olja prepražimo čebulo in česen, ter podušimo narezano papriko in paradižnik. (Če imate radi pekoče, dodajte še čili. ) Po okusu začinimo. V vreli vodi (4l) skuhamo tagliatelle, kot piše na vrečki.
Ko so še trde na ugriz (al dente), jih odcedimo in umešamo k zelenjavi. Dodamo še dve žlici olivnega olja, dobro premešamo in dodamo liste sveže bazilike. Nastrgamo parmezan in takoj postrežemo.

Čas priprave: 15 min

slika 2