Pirini rezanci s pečeno zelenjavo v voku

Sestavine za 4 osebe:
400 g pirinih Šili tagliatel        1 večji por
4 veliki korenčki                   Bučka
3 zelene paprike                  Šampinjoni ( po želji)
Sezamovo olje ( 5-6 žlic)      Sol, poper, sojina omaka

Priprava:
Sledeči recept bo všeč vsem tistim, ki imate radi malo azijskega pridiha. Vso zelenjavo narežemo na manjše koščke ter jo popečemo v voku na visoki temperaturi, da se zmehča in malenkost zapeče. Dodamo 3-4 žlice sezamovega olja in začinimo po okusu. V velikem loncu kuhamo tagliatelle in vodo odlijemo, ko so še malo trde na ugriz. Malo vode, kjer smo kuhali testenine, damo na stran, če bi bila omaka slučajno presuha. Testenine zvrnemo v ponev k omaki in pustimo, da se okusi povežejo. Dodamo še dobri dve žlici sezamovega olja, sojino omako in vodo po potrebi.
Tukaj zraven ne postrežemo parmezana, ponudimo še vroče.